Tarieven en vergoedingen

Tarieven (per 1 januari 2012)
Voor fysiotherapie gelden in ons land maximum tarieven die wettelijk zijn vastgesteld. Zie hieronder een overzicht van de tarieven die FysiovEttenheim hanteert. De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekeraar, zie hierover meer onder het kopje vergoedingen, onderaan deze pagina.

Overzicht van tarieven
Zitting fysiotherapie: € 28,-
Zitting haptonomie: € 55,-
Groepszitting voor 2 personen: € 27,-
Groepszitting voor 3 personen: € 20,-
Groepszitting voor 4 personen: € 17,50
Groepszitting voor 5 – 10 personen: € 15,-
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek: € 52,-
Instructie/overleg ouders van de patiënt: € 39,-
Sportmassage/tapen/bandageren : € 28,-
Tape en hulpmiddelen: kostprijs
Lange zitting: € 42,-
Screening: € 12,-
Intake en onderzoek na screening: € 28,-
Intake en onderzoek na verwijzing: € 35,75
Toeslag uitbehandeling: € 12,50
Inrichtingstoeslag: € 6,10

Vergoedingen
Fysio Ettenheim heeft overeenkomsten met de meeste zorgverzekeraars. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt via uw (aanvullende) verzekering is afhankelijk van welk soort aanvullende verzekering u heeft afgesloten. Dit kunt u nakijken op uw polisblad, de website van uw zorgverzekeraar of raadpleeg de site van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Klik hiervoor op deze link.

Keurmerk
Roel Schoemaker heeft de officiële studie Fysiotherapie afgerond, voldoet daarmee aan alle basiseisen, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut en staat daarom ingeschreven bij de overheid in het BIG-register. Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen door de beroepsorganisatie KNGF. Fysio Ettenheim werkt volgens de richtlijnen, bijscholing- en vak overlegeisen van het KNGF.

Annuleren
Afspraken en behandelingen dienen minimaal 24 uur van te voren te worden geannuleerd. Niet nagekomen afspraken, zonder tijdige annulering, worden in rekening gebracht bij de patiënt.