Specialist in bewegen

Regelmatig bewegen draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie, het heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk en werkt uw spijsvertering beter. U voelt zich energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress. Voldoende lichaamsbeweging verhoogt uw kwaliteit van leven, want men soepel bewegen haalt u meer uit het leven.

Maar wist u dat slechts 40% van de Nederlandse bevolking voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen? De norm schrijft voor minimaal 30 minuten aan matig intensieve beweging te doen, gedurende vijf dagen per week en het liefst dagelijks. Voldoet u aan deze norm?

De fysiotherapeut is de specialist als het gaat om beweegstimulering. Ook mensen met één of meerdere chronische aandoeningen kunnen door de fysiotherapeut begeleid worden naar een actieve leefstijl. De fysiotherapeut stelt samen met u een beweegprogramma op, afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.